Bestuursleden

Voorzitter: Henna Mathura

Introduction/ biodata Henna Mathura- Dewkinandan

Kandidaat raadslid bij de gemeente raadverkiezingen 2018 CDA lijst nummer 11

• Henna is employed for 43 years as a teacher at a secondary vocational education and study career counselor, girls’Talk counselor coaching and development and project leader at the ROC Mondriaan
  • Henna has been active after school support of Hindustani parents to help them with their social problems. For 24 years President  of  the Sarita Foundation and organizes various activities. Her main goal is promote diversity in higher position and to create more opportunities of day care centers so that woman have a better chance to develop themselves. Henna was famous for presenting a billingual radio programma in wich she treated topics such as domestic violence and parasuicide with the objective to move these issues out of the taboo sphere.
  • Currently Henna is active at the Melania foundation, an international project for and by woman in Developing counties in Asia, Africa and South America.  The seniors learn to use  a tablet, so that they do not feel lonely. The world is open to them.It combat loneliness.
  • To empowering Woman is important: education, Also to eliminating barriers,Discover talents and capitalize

For these merits I have received several awards:

1994 Special The Hague Pin

2003 Hilda v. Suylenberg- price; advancement of women

2008 Royal Award in the Knight of Orange Nassau

2010  Humanistic value for diversity policy

2011 Shakti Awards as rolmodel for woman

2013 top 100 for the best colorful social drivers

2017 Foundation Sarita get a certificate for a mark

2017 the Kartini price for emancipation of woman

2017 All Ladies League & Women Economic Forum confers

The Award of Iconic Women Creating a Better World    for All

Presenting at Women Economic Forum 2017 18- 13 May, New Delhi, India

Secretaris: Santa Garib

Santa Garib is als HBO-er Personeelswerk vanaf 2001 bestuurslid bij de vrouwenorganisatie st. Sarita. Ik heb in 2009 de Stadsspeld van de gemeente Den Haag ontvangen. Ik heb in 2015 een oorkonde gekregen als Parel van Den Haag en een oorkonde van de Oranjefonds in 2016 voor mijn enorme inzet. Ik heb gewerkt als projectbegeleidster banenpool bij de st. Krosbe in Rotterdam. Als personeelsfunctionaris in een verzorgingshuis Crimpenersteyn in Krimpen a/d IJssel. Als personeelsconsulent bij Fokker b.v. in Leiden. Als personeelsconsulent bij Arbo Management Groep in Utrecht. En als management-assistente bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Penningmeester: Seema Mathura

Als HRM medewerker

Heb  ik een aantal jaren gewerkt op een personeel administratie. Wat ik daar voor vaardigheden heb geleerd zijn:het voeren van  sollicitatie gesprekken, functionering gesprekken voorbereiden en uit voeren. Maar ook moeilijke conflict gesprekken voeren. Ik ben erg goed in oplossingen bedenken voor problemen. Ik kan goed evenementen organiseren. Dit heb ik vaak moeten doen via werk. Ook het maken van roosters voor medewerkers en het regelen van vervangingen.

Ik hou van knutselen en tekenen. Dit doe ik al sinds jongs af aan. Sinds 1999 ben ik bestuurslid bij Stichting Sarita. Ik ben begonnen bij de receptie als vrijwilliger. Kort daarna werd ik bestuurslid en kreeg ik meer verantwoordelijkheden zoals het coördineren van activiteiten en het maken van projecten gericht op  vrouwen. In 2010 kreeg ik van gemeente Den Haag  het Haagse stadsspeld voor mijn harde werk bij stichting Sarita en voor de samenleving. En in 2013 een oorkonde gekregen als Parel van Den Haag. Deze erkenningen gaven  mij de motivatie om mij te blijven inzetten voor vrouwen en jonge dames.

Comments are closed.