Huwelijksmigratie

 

UITNODIGING

VOORLICHTINGSBIJEENKOMST OVER ASPECTEN VAN HUWELIJKSMIGRATIE

 

Huwelijksmigranten vormen een belangrijke groep migranten in Nederland. In de afgelopen jaren is het beleid t.a.v. huwelijksmigratie herzien. Zo zijn er strengere regels om een partner naar Nederland te halen. Behalve inkomenseisen en huisvesting moeten de partners ook de Nederlandse taal tot een bepaald niveau beheersen. Om het proces van inburgeren te vergemakkelijken, moet men slagen voor een inburgeringcursus. Surinamers die kunnen aantonen dat zij het basisonderwijs succesvol hebben afgerond, worden vrijgesteld van een inburgeringcursus.

 

Het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) organiseert in samenwerking met Stichting Vrouwenorganisatie Sarita op vrijdag 28 januari 2011 een voorlichtingsbijeenkomst over de verschillende sociale, culturele, juridische en financiële aspecten van huwelijksmigratie. Het doel van deze bijeenkomst is om (aspirant) huwelijksmigranten met een Surinaamse achtergrond te informeren over hun partnerkeuze en de aspecten die verbonden zijn aan het proces van huwelijksmigratie zodat beide partijen een geïnformeerde keuze kunnen maken en zich beter kunnen voorbereiden op de nieuwe situatie in Nederland.

 

U bent van harte welkom, huwelijksmigranten met een Surinaamse achtergrond worden nadrukkelijk verzocht om zich aan te melden voor deze bijeenkomst en hun ervaringen te delen met aspirant huwelijksmigranten. U kunt zich telefonisch aanmelden bij het SIO, telefoonnummer 030-2316014 of per email info@sioweb.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .  Stichting Vrouwenorganisatie Sarita, mw. H. Mathura 070-3469543 of per e-mail hennamathura@stichtingsarita.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Datum            : vrijdag 28 januari 2011

Aanvang        : 19.00 – 21.00 uur

Locatie           : Atrium Julianakerk

Adres             : Schalkburgerstraat 217, 2572 TV Den Haag

 

Programma

19.00 uur        Inloop

19.30 uur        Opening dagvoorzitter mw. H. Mathura, voorzitter Stichting Sarita

19.35 uur        Welkomstwoord door drs. S. Lo-A-Njoe, secretaris SIO of

  1. Soe – Agnie, SIO

19.45 uur        Huwelijksmigratie: Wat is veranderd en hoe gaat het nu?

Mr. L. Soedamah van Soedamah advocaten Amsterdam – Zuidoost

20.15 uur        Vragen

21.00 uur        Afsluiting met borrel

Maliebaan 13 ▪ 3581 CB Utrecht ▪Telefoon: 030-231 60 14 ▪ Fax: 030-234 38 36 ▪ E-mail: info@sioweb.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ▪

www.sioweb.nl ▪ KvK: S41181462 ▪ Bankrelatie: ABN/AMRO-Utrecht ▪ rekeningnr. 55.55.63.774 ▪ Postgiro: 4838181

Delen op Sociale Media

About Henna Mathura

Oprichter van Stichting Sarita.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.