Viering Internationale Vrouwendag 11 Maart 2018

 

Op zondag 5 maart 2017 organiseerde stichting Sarita samen met Gemeente Den Haag en andere organisaties de Internationale vrouwendag in het Fokker Terminal aan de Binckhorstlaan 249.
Het thema was
Zij anno nu
Viering Internationale Vrouwendag
5 maart 2017 | Fokker Terminal Den Haag

Gemeentelijke viering Internationale Vrouwendag
Op 8 maart is het weer Internationale Vrouwendag. Een dag waarop zij centraal staat. Een dag die wereldwijd in het teken staat van solidariteit van vrouwen. Een dag die nodig is. Want, zelfs 100 jaar na de eerste vrouwenstaking in New York is er nog steeds sprake van grote ongelijkheid. 75 procent van de mensen in armoede is vrouw. Zij doen 66 procent van al het werk, maar verdienen slechts 10 procent van het inkomen. Rechten, kansen en gelijkheid moéten vanzelfsprekend worden. Zolang dit niet het geval is, ‘vieren’ wij Internationale Vrouwendag. Zij staat daarin centraal en wij beginnen op 5 maart, met een groots event in de Fokker Terminal, georganiseerd door de Gemeente Den Haag met de overige organisaties.

Zij anno nu
Dát is het thema van Internationale Vrouwendag Den Haag 2017. Op 5 maart hebben we onze verworven rechten en vrijheden gedeeld met andere vrouwen. Zij, voor wie het allemaal niet zo vanzelfsprekend is, moeten kunnen leren en profiteren van zij die reeds obstakels overwonnen hebben. Zij aan zij gaan we strijden voor:
• Betere arbeidsparticipatie van vrouwen.
• Meer vrouwen in hogere functies.
• Het bevorderen van maatschappelijke participatie van vrouwen.
• Genderspecifieke gezondheidszorg.ouwen in hogere functies.
• Het bevorderen van maatschappelijke participatie van vrouwen.
• Genderspecifieke gezondheidszorg.
• Meer vrouwen in hogere functies.
• Het bevorderen van maatschappelijke participatie van vrouwen.
• Genderspecifieke gezondheidszorg.
Deze vier speerpunten zijn vastgelegd in het actieprogramma ‘Emancipatie 2.1: Nieuwe ronde, gelijke kansen’ van de gemeente Den Haag en vormen de basis voor het programma van 5 maart én de week erna.

Het event
Ter ere van Internationale Vrouwendag Den Haag werd de Fokker Terminal 5 maart j.l. omgetoverd tot een feestelijke en intieme ruimte. Een ruimte waarin Zij centraal stond.. Letterlijk en figuurlijk. Het werd een geweldig event, met ruim 600 bezoekers.perfecte balans tussen informatie en activatie. Tussen denken en doen. Tussen leren en lol.
Wat je ook zoekt, Zij heeft het. Zij staat haar mannetje. Zij weet raad. Zij ontspant. Zij daagt uit. Zij zoekt het hogerop. Zij blijft gezond. Zij is te gek!

De dag werd afgesloten met de uitreiking van de Kartiniprijs. De Kartiniprijs is de emancipatieprijs van de stad Den Haag. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een man, vrouw, groep of organisatie, die op inspirerende wijze laat zien wat emancipatie in de Haagse samenleving betekent. Met de prijs wil de gemeente Den Haag de gelijkwaardigheid van manen en vrouwen stimuleren door bij een breed publiek initiatieven voor het voetlicht te voetlicht te brengen die navolging verdienen en die bijdragen aan een positieve beeldvorming. De prijs is vernoemd naar Raden Adjeng Kartini. Deze dochter van een Javaans regent wordt beschouwd als de eerste voorvechtster van de rechten van de vrouw in Indonesië.Ze verzette zich tegen gedwongen uithuwelijking en ijverde voor onderwijs aan meisjes..

Dit jaar is de Kartiniprijs voor de elfde keer uitgereikt. De jury van de Kartiniprijs 2017 ontving 19 inzendingen.Na een zorgvuldige beoordeling van alle inzendingen heeft de jury drie organisaties genomineerd voor de prijs nl. Vrouwenplaza, Stichting Sarita en Lerina Kwamba. Uiteindelijk kreeg

Delen op Sociale Media

About Henna Mathura

Oprichter van Stichting Sarita.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.